Alle info voor GV-ers

Print

Wat moet ik weten over individuele begeleidingsgesprekken (bijv. met een coach, supervisor of geestelijke)?

Supervisie

Het is verplicht om eens per 10 jaar deel te nemen aan een supervisie- of leertherapietraject. Het supervisietraject omvat minimaal 10 gesprekken en volg je bij een supervisor die als supervisor geregistreerd staat bij de LVSC of is aangesloten bij de Raad KPV.

Van de supervisor ontvang je een verklaring waarop vermeld staat hoeveel gesprekken je hebt gevolgd en bij welke beroepsvereniging de begeleider is aangesloten. Je ontvangt voor je supervisietraject 10 SKGV-punten in de categorie Persoon en Werk; je kunt supervisie zelf toevoegen aan je dossier.

Accreditatie geldt voor een traject, er worden geen punten toegekend voor losse gesprekken.

Leertherapie

Leertherapie volg je bij een leertherapeut die lid is van de VGCT of de NVP. Het traject omvat minstens 5 sessies. Elk gesprek levert je 1 SKGV-punt op in de categorie Persoon en werk, maximaal 10 punten per traject. Accreditatie geldt voor een traject, er worden geen punten toegekend voor losse gesprekken.

Het is verplicht om eens per 10 jaar deel te nemen aan een supervisie- of leertherapietraject dat bestaat uit minimaal 10 gesprekken.

Van de leertherapeut ontvang je een verklaring waaruit blijkt hoeveel gesprekken je hebt gevolgd en bij welke beroepsvereniging de begeleider is aangesloten. Je kunt leertherapie zelf toevoegen aan je dossier.

Coaching

Je kunt bovenop de punten die je behaalt voor intervisie of supervisie/leertherapie ook coaching volgen bij een coach die aangesloten is bij de ICF, LVSC of NOBCO. Elk gesprek levert je 1 SKGV-punt op in de categorie Persoon en werk.

Van de coach ontvang je een verklaring waaruit blijkt hoeveel gesprekken je hebt gevolgd en bij welke beroepsvereniging de coach is aangesloten. Je kunt coaching zelf toevoegen aan je dossier.

Geestelijke begeleiding

Gesprekken met een geestelijk begeleider kunnen voor punten in aanmerking komen. Je dient dit vooraf per e-mail aan te vragen bij de toetsingscommissie. Zij let onder andere op de opleiding van de begeleider en of deze is aangesloten bij een beroepsvereniging.

(Informele) collegiale gesprekken

Collegiale gesprekken die plaatsvinden als onderdeel van je beroep komen niet voor punten in aanmerking.

Ga direct naar