Beste SKGV geregistreerde,

Wij hopen dat jullie hebben genoten van de zomervakantie en weer met veel energie het najaar ingaan. Wij informeren jullie graag over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. 


De inhoud van deze nieuwsbrief

1. Nieuwe ambtelijk secretaris toetsingscommissie Rianne Immel
2. De herregistratie checklist 
3. Vier tips om scholing toe te voegen aan je dossier 
4. De PE-online app
5. Oproep actualiseren persoonsgegevens

De toetsingscommissie krijgt een nieuwe ambtelijk secretaris

Rianne Immel is per 1 september de nieuwe ambtelijk secretaris van de toetsingscommissie. Rianne volgt Francis Krabshuis op.

We bedanken Francis voor haar inzet, toewijding en goede energie. Ze is voor de SKGV een enorm waardevolle kracht achter de schermen geweest en heeft in een korte tijd veel op poten weten te zetten. Francis gaat per september aan de slag als geestelijk verzorger in de ouderenzorg.

 

Een interview met Rianne Immel 


Je werkt voor de SKGV als ambtelijk secretaris van de toetsingscommissie én als zelfstandig geestelijk verzorger. Hoe is de geestelijke verzorging ooit op je pad gekomen?

'Vanuit een interesse in zowel de menselijke geest als creatieve expressie was mijn eerste studiekeuze Creatieve (beeldende) Therapie. Omdat ik de verdieping miste, kwam ik uit bij de Universiteit voor Humanistiek en dat was het voor mij wél helemaal. Tijdens mijn bachelor verslond ik eigenlijk alles wat me werd aangereikt, volgde een minor Hermetica aan de UvA en nog een minor Fotografie aan de kunstacademie in Den Haag. Daarna was mijn richting duidelijk: ik wilde geestelijk verzorger worden. Vervolgens heb ik de master Theologie & Geestelijke verzorging gedaan aan de UU. Waarom geestelijk verzorger? Tja.. uiteindelijk denk ik dat het gewoon erg goed past; als kind dacht ik al veel na over fundamentele vragen over het leven en richtte 'praatclubjes' op voor buurtkinderen. Daarin is eigenlijk niet zoveel veranderd :)

Ik heb twaalf jaar gewerkt in de ggz als gv'er. Inmiddels geef ik voor 113 trainingen op het gebied van suïcidepreventie in organisaties. Ik ben als geestelijk verzorger verbonden aan het Centrum voor Levensvragen (sinds kort het Centrum voor Levensvragen en Suïcidepreventie!) in Arnhem. En natuurlijk als ambtelijk secretaris van de toetsingscommissie van de SKGV. Voor mij is dit een fijne combinatie. Bij de SKGV spreekt het me aan dat ik me inzet voor de ontwikkeling van het boeiende werkveld en de kwaliteit van geestelijke verzorging'.

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
'Het liefst rol ik uit bed in mijn wandelschoenen en ga ik met mijn hond naar het park. Om daarna thuis een heerlijke espresso te bereiden met de percolator. Sommige dagen wordt dit ritueel voorafgegaan door een ander ritueel; dat van kinderen uit bed halen, lunchtrommels vullen en naar school fietsen'.

Welk boek moet iedere geestelijk verzorger volgens jou gelezen hebben?
'Een boek dat ik niet zou willen missen is 'Het helende verhaal', door Joke Goudswaard. Voor mij een heel inspirerend mens en leraar ook'.

Wat is dé tip om je hoofd leeg te maken na een drukke of intensieve dag?
'Eerst mijn huis opruimen (klinkt saai, maar zo effectief) om vervolgens te verdwijnen in een boek of een goede film'.

 

 

Kun je binnenkort je registratie verlengen voor een volgende termijn? Doe nu de herregistratie check! 

Kun je de volgende vijf punten afvinken? Dan ben je klaar om je registratie te verlengen!
 
1. Je hebt aan het einde van je periode voldoende punten behaald én die punten zijn goed verdeeld over de verschillende categorieën ✅
2. Je bent lid van een beroepsvereniging van geestelijk verzorgers of van een erkend georganiseerd representatief verband van geestelijk verzorgers (VGVZ, NVPA vakgroep spiritual care , PGV, DGV, SO HV) ✅
3. Je hebt werk als geestelijk verzorger (minimaal 8 uur p/w): bij een instelling, bij de overheid of als zelfstandige ✅
4. Je bent in het bezit van een verklaring van een bevoegdheidsverlenende instantie (zending, benoeming of certificaat bevoegdheid) ✅
5. Om de verlenging van je registratie aan te vragen heb je je dossier aangemeld en de bovenstaande documenten bijgevoegd (een zendingsbrief, werkgeversverklaring en lidmaatschap van de beroepsvereniging) in PE-online. Vanaf 4 maanden voor het einde van de registratieperiode wordt de knop ‘dossier aanmelden’ zichtbaar naast de knop ‘periode inzien’. Klik op de knop ‘dossier aanmelden’  ✅   

Klik hier voor een uitgebreid stappenplan.
 

 

Je hebt niet-geaccrediteerde scholing gevolgd en wilt de scholing toevoegen aan je PE-online dossier. We geven je vier tijdsbesparende tips!


Je dossier in PE-online is de plek waar al je scholingen staan geregistreerd. Sommige activiteiten worden automatisch in je dossier bijgeschreven, bijvoorbeeld als je een scholing volgt die van te voren al is geaccrediteerd door de SKGV. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je je scholing zelf toevoegen aan je dossier. Wat moet je dan doen?

1. Check allereerst of de scholing die je hebt gevolgd ook bijdraagt aan de competentie-ontwikkeling die wordt beschreven in het toetsingskader. Scholingen die hier geen bijdrage aan leveren, hoeven dus niet geregistreerd te worden.
2. Stuur bewijsmateriaal mee dat je de scholing hebt afgerond, bijvoorbeeld een certificaat.
3. Stuur een programma mee waarop de contacturen staan vermeld van de scholing.
4. Per 4 contacturen krijg je 1 punt, dit is exclusief pauzes.

 

 

De PE-online app

Wist je dat PE-online ook een applicatie heeft die je kunt downloaden op je pc, telefoon of tablet? Met de PE-online app heb je altijd en overal toegang tot je persoonlijke dossier. Je kunt met de PE-online app:

- de PE vereisten en de voortgang inzien;
- scholingen en andere activiteiten toevoegen aan je dossier;
- de cursusagenda inzien. 

Om de PE-online app te kunnen gebruiken moet je deze eenmalig koppelen aan je account. Dat kan op dit apparaat via je internetbrowser of met behulp van een tweede apparaat.

Via een tweede apparaat:

- Gebruik een tweede apparaat (PC, tablet of mobiel) om in te loggen op je account.
- Open de pagina met je accountgegevens.
- Klik op 'Apparaat koppelen'. Op deze pagina verschijnt nu een QR-code.
- Klik in de PE-online app op 'Scannen' en scan de QR-code met je camera.

Via dit apparaat (mobiel of tablet):

- Open je internetbrowser en log in op je account.
- Open de pagina met je accountgegevens.
- Klik op 'Apparaat koppelen'. Op deze pagina verschijnt een QR-code.
- Klik op de QR-code en kies voor openen met de PE-online app.

 

Oproep actualiseren persoonsgegevens

Ben je verhuisd of van werkgever veranderd? Heb je een ander mailadres? Zijn je omstandigheden gewijzigd, geef dit dan zelf door in je dossier om misverstanden te voorkomen.

www.skgv.nl

De SKGV is niet rechtstreeks telefonisch bereikbaar. Daarom ontvangen we je vragen graag per e-mail. Ook kun je eerst op onze website kijken of je vraag daar al beantwoord is. Wil je een belafspraak? Stuur dan een e-mail waarin je duidelijk je telefoonnummer vermeldt en de vragen die je hebt. Zet in de titel dat je graag een belafspraak wilt.