Beschik jij over bestuurlijke en leidinggevende kwaliteiten? Kun je snel schakelen, ben je een netwerker, verbinder en onderhandelaar? Ben je communicatief vaardig, in staat om draagvlak te creëren en weet je mensen te inspireren? 

De SKGV is per direct op zoek naar een

Voorzitter (onbezoldigd)

Als voorzitter heb je de algemene leiding van de stichting. Je geeft leiding aan het bestuur en de bestuursondersteuner, ziet er op toe dat taken naar behoren uitgevoerd worden, weet draagvlak te creëren binnen het bestuur en hebt transparantie hoog in het vaandel staan. 

In overleg met de bestuursondersteuner, stel je de agenda voor de vergadering op en uiteraard zit je de vergaderingen voor. Je hebt een belangrijke rol in het profileren en vertegenwoordigen van de SKGV bij een grote diversiteit aan partners; denk aan beroepsverenigingen, opleidingen en werkgevers. Je moet snel kunnen schakelen, met meerdere belangen om kunnen gaan en gelijktijdig de onafhankelijke positie van de SKGV bewaken. Je onderhoudt het opgebouwde netwerk en weet dit uit te breiden. Je voert overleg met diverse instanties en relevante maatschappelijke organisaties.

Organisatie

De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) beheert het beroepsregister van geestelijk verzorgers. Dit register heeft tot doel het professionele niveau van de beroepsgroep te waarborgen en maatschappelijke erkenning te stimuleren. 

De SKGV bestaat uit het bestuur (momenteel 5 leden), de toetsingscommissie en het College voor Beroep en Klachten. Het bestuur wordt ondersteund door een bestuursondersteuner. Voor meer informatie zie: www.skgv.nl.

Gewenst profiel

Wij zoeken een kandidaat met leidinggevende en bestuurlijke kwaliteiten, die affiniteit heeft met geestelijke verzorging. Iemand die instaat is een organisatie aan te sturen en daarbij de inhoudelijke, menselijke maar zeker ook bedrijfsmatige kant in de gaten houdt. Het is een pre wanneer je werkzaam bent of bent geweest als geestelijk verzorger. 

Wat bieden wij?

Een plek in een collegiaal en dynamisch bestuur van kundige en enthousiaste vrijwilligers. Een uitgebreid netwerk in een werkveld dat belangrijke ontwikkelingen doormaakt. De functie is onbezoldigd. Er is wel een onkostenvergoeding. 

Tijdsinvestering

Het bestuur vergadert zeven tot negen keer per jaar, afwisselend digitaal en fysiek, op diverse plekken in het land. Daarnaast vindt er ca. twee keer per jaar een overleg plaats tussen bestuur en de toetsingscommissie. De vergaderingen duren ongeveer 2,5 uur. Daarnaast moet je rekening houden met een tijdsinvestering van ca. 3 uur per week, dit kan fluctueren. De werkzaamheden bestaan uit het representeren van de SKGV, bezoeken van diverse vergaderingen, overleg met relevante organisaties, overleg met de medewerkers van de SKGV en de voorzitter van de toetsingscommissie. Incidenteel sta je geregistreerde geestelijk verzorgers te woord.

Belangstelling

Bij belangstelling of behoefte aan meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter van de SKGV Gerjos Hengelaar via telefoonnummer 0620617754 of stuur een mail naar bestuur@skgv.nl.